A listát természetesen az MMO játékokkal kezdjük, hiszen a stábban mindannyian nagy rajongói vagyunk a műfajnak. Természetesen a korábbi évekhez hasonlóan most is lesznek visszatekintések több kategóriában a 2017-es évre, de lassan elkezdünk előrefelé is nézni. Először ezt tesszük, méghozzá az MMO-kal. 

Bless Online

Elvileg jövőre már mi is kipróbálhatjuk a Bless-t, ami hasonlóan a Black Deserthez egy iszonyatosan várós darab. Mondjuk reméljük a BD-vel ellentétben ebben nem fogunk csalódni. Mindenesetre a több mint 3 éve fejlesztés alatt álló játékról eddig egész jók a visszajelzések, szóval mi reménykedünk. 

Wild West Online

Vadnyugati MMO. Kell ennél több? Persze hogy kell! Lesznek itt elképesztően szépen megkreált helyszínek, lovaglás, házalás, és persze nagyon sok durrogtatás. Eddig nagyon adja amit láttunk belőle, reméljük hogy ebben sem kell csalódnunk. 

Lost Ark

Igazából most látszik, hogy nem sorba megyünk, mert ennek a játéknak a lista elején kellene lennie akkor. A Lost Ark egy olyan game, amire én nem is tudom már mióta várunk, és mennyit fogunk még... viszont ha minden igaz, akkor Koreában elindul a nyílt béta! És hát az olyan függők, mint amilyenek mi tudunk itt lenni a Nerdtavern-nél, na nekünk muszáj lesz még akkor is kipróbálnunk a játékot, ha semmit nem fogunk érteni belőle. 

Project TL

Emlékeztek még a Lineage Eternal-ra? Akkor felejtsétek el, hiszen mostantól Project TL néven fut és egészen más lesz. Konkrétan az Unreal 4 engine ketyeg majd alatta, átdolgozták a kasztokat, az UI-t, és úgy nagyjából mindent. És nem mellesleg ha minden igaz, akkor jövőre már zárt bétázás is lesz ezerrel! 

Ascent: Infinite Realm

A Kakao Games hozta el nekünk a Black Desertet, ami olyan amilyen. De milyen lehet az, amikor egy steampunk világot álmodnak meg, ami nyílt világú, lehet repkedni és van benne légi csata is? Nos jövőre megtudjuk az A:IR-ból, és hát nem győzzük várni!