A csodálatos felvezetés után pedig jöjjenek maga a tény: az idei év jobb lett mint a tavalyi. Igaz, kimagaslóan jó filmből mintha kevesebbet kaptunk volna, de azért nem lehet panaszkodni, mert elég sok olyan 8/10-es film érkezett, amiket évek múltán is elő lehet venni. Ezután pedig nincs más hátra, mint lefektetni a játékszabályt, avagy mi alapján jöttek létre a kategóriák? Nos minden évben vezetek egy aprócska táblázatot, amiben összegyűjtöm az adott filmes évet. Ezúttal a megnézendő 73 filmből sikerült 65-öt meglesni, a maradék az a két ünnep kőzöttre, vagy jövő év elejére csúszik. Mondjuk ezek között ott van a Lego Ninjago, a Jumanji, vagy éppenséggel a Killing Gunther, amik nem valószínű hogy beleszólnának a lista alakulásába (de hát persze ki tudja…). Az összes megnézett filmet pontoztam (szigorúan csak magamnak), így könnyűszerrel tudok egy visszafogott 10-es (igazából 11, mert volt egy annyi gány film is idén) listát felkínálni nektek. És természetesen a legrosszabb filmmel kezdünk, mert az igazán mocsok szar filmektől haladni a nézhetők felé, azért az sokkal megnyugtatóbb.

Az év legrosszabb filmje: Ó anyám! (0/10)

Amy Schummer az a „színész” akit legszívesebben eltávolítanák a Földről. Bele a Napba. Ez a filmje is olyan, mint ő maga: alpári, nem vicces, kínos és egyszerűen csak azért létezik, hogy engem idegesítsen. Kétségtelenül az ÉV LEGROSSZABB filmje, egyszerűen borzalmas. Csak saját felelősségre ajánlatos megnézni!

Az idei év legrosszabb horrorja: Bye Bye Man (1/10)

Sokáig tartotta az év legrosszabb filmje helyezettjét a címben szereplő alkotás, szóval külön gratulálok Schummer-nek, hogy képes volt ezt a szart letaszítani a trónról. A Bye bye man egy semmi. Egy nulla. Vannak benne jó ötletek, amiket pillanatok alatt sikerül elszarniuk, szóval még azokat se érdemes kiemelni. Persze mondhatnátok, hogy alacsony költségvetés, de ez hadd ne legyen már kifogás egy olyan filmnél, ami mozikba került.
Ugyanebben a kategóriában indult még a Sötét 50 árnyalata is…

A legdurvább gyalázat: Death Note (2/10)

A Death Note az idei filmes év legkiakasztóbb alkotása, ami után az ember csak rázza az öklét, hogy ezt így most mégis minek hozták létre. Persze vannak benne jó dolgok, mármint biztosan találnak benne az emberek, de őszintén megvallva ez egy rakás katyvasz. Nem csak az eredeti alkotáshoz képest minősíthetetlen, még filmként is egy ócskaság, rosszul megírt, megrendezett és előadott darabról van szó, amit legszívesebben lehányna még a Netflix is.
Ugyanitt indult még a Kaptár utolsó része, az Emoji film, vagy éppenséggel a Körök.

Ami felfoghatatlan: Setét Torony (3/10)

 Nagy nevű színészek, jó alapanyag, és egy remek alapvilág. Mi sülhet el rosszul? Hát láthatóan elég sok minden, de azért annyira nem, hogy ne legyen egy minimális szinten élvezhető a film. A Setét toronyban nagyjából minden gáz: a látvány, az akciók, a történet és még az alap világ is. Ami azért nem kis szó! Viszont sikerült elég érdekességet belepakolni ahhoz, hogy mégse legyen dög unalmas az egész, valamint a színészi játékkal is el lehet lenni.
Ugyanennyi pontot kapott többek között még a Csajok Hajnalig, vagy az Öldöklő szerelem.

A legfeleslegesebb folytatás: Karib tenger kalózai 5 (4/10)

A negyedik rész után nem igazán gondolta azt az ember, hogy lehet ez még rosszabb is. Erre tessék! Egy idióta történet, egy ripacs Depp és nagyon sok olyan mellék karaktert, akikkel az ember nem tud mit kezdeni. Ami menti ezt a filmet, az maga a kategóriája, hiszen nem sok kalózos kalandfilmet lehet látni, illetve a látvány most is elég erős. Sőt néhány poén még működik is, szóval nem egy olyan két óra, amit nagyon megbánna az ember. Csak egy kicsit.
4/10 volt többek között a Szépség és a Szörnyeteg, a Live by Night, az Arthur Király, vagy éppenséggel az Utóhatás.

Hát ez mellé ment… : Némaság, Covenant, Valerian, anyám! (5/10)

Igen csalok. A fentebb felsorolt négy filmet nagyon vártam. NAGYON. Persze aggódtam egy kicsit mindegyiknél, hogy lehet hogy nem fogják megváltani a világot, de azért erre nem számítottam. A Némaság egy érdekes alapötlet, ami nagyon jól kezdődik, és a vége is jó. Kár hogy a közte lévő majdnem két óra viszont nem annyira érdekes, és nem tudja átadni az érzelmeket. Legalábbis nekem.
Az Alien Covenant-ra mindenki úgy fog emlékezni, hogy ez az a film, ami lehetett volna jó is, ehelyett robotok beszélgetnek egymással és furulyáznak. Na meg persze a sok idétlen ”karakter”, akik ugyanazon a vérfolton csúsznak el folyamatosan…
A Valerian egy nagyon király alapötlet, egy nagyon szépen megalkotott világ, ami nagyon rosszul lett megírva. A történet egyáltalán nem köti le az embert, sokkal inkább a lények, meg a látvány. A baj az, hogy van benne potenciál, de ez sajnos nem elég.
Végül pedig az anyám!, amit mindenki szeret, vagy mindenki utál. Én a köztes vagyok, elnéztem egyszer, de még egyszer nem akarom látni. Értem az utalásokat benne, de csak azért mert utána olvastam. Mert pl. ha nem vagy Biblia mágus, meg hívő, akkor sok mindent nem is fogsz érteni. Vagy máshogy. És a máshogy itt azt jelenti hogy sajnos értelmetlen hülyeség az egész.
5/10 volt még: XxX3, Utazók, Nagy Fal, Igazság Ligája…